Back to Waterloo

Back to Waterloo is back – een tribute to Abba!

6 April 1974 was een historische dag in de muziekgeschiedenis. ABBA won het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘Waterloo’ en in no time waren er van dit nummer wereldwijd 350 miljoen platen verkocht! Hits als ‘Dancing Queen’, ‘The winner takes it all’, ‘Money money money’ en ‘Mamma Mia’ volgden. We konden niet meer om ABBA heen! Wat was toch het geheim van dit bijzondere vierkoppige clubje uit Zweden? In ieder geval hadden ze een repertoire dat een zeer breed publiek enorm aansprak. Nummers die lekker in het gehoor lagen en waarbij het moeilijk was om op je stoel te blijven zitten. Jammer genoeg eindigde de samenwerking tussen de ABBA-leden in 1982, maar nu, vele jaren later, blijkt dat hun muziek nog steeds springlevend is. Zo kan men in de theaters ook weer genieten van de musical hit Mamma Mia. Dus hoog tijd voor een ‘revival’!

Back to Waterloo goes Eurovision

Back to Waterloo vult hun Abba set nu aan met enkele heerlijke songfestival hits.

Back to Waterloo bewijst dat de liedjes van ABBA, speciaal gemixt tot super eigentijdse versies, nog steeds ongekend goed zijn. Geniet mee van deze moderne ABBA-sound en de populairste songfestival hits.


Back to Waterloo met Laura Vlasblom & tijdelijk met invalster Alma Nieto

Duizendpoot Laura Vlasblom was als jong meisje al een enorme ABBA fan en ziet ABBA als haar grote inspirator. Laura combineert haar tassenlijn Elvy, stem-acteerwerk, presentatie en zang met groot gemak.
Nu moeten we helaas haar grote vriendin Brigitte Nijman tijdelijk missen. Als gevolg van een complicatie bij een schildklieroperatie is de rechter stembandzenuw van Brigitte geraakt en tijdelijk beschadigd, waardoor haar stem minimaal werkt op dit moment. Brigitte revalideert hiervan en wij hebben in onderling overleg met elkaar, Alma Nieto bereid gevonden tijdens haar herstelperiode de honneurs voor Brigitte waar te nemen.
Alma is een half Nederlandse en half Spaanse zangeres met meer dan 20 jaar podium ervaring op de meest exclusieve events. Ook Alma is opgegroeid met Abba en heeft hun repertoire met grote regelmaat gebracht. Met haar warme uitstraling en gevoel voor interactie met haar publiek zien wij in Alma een goede vervangster.
Wij wensen Brigitte uiteraard heel veel succes met haar hopelijk spoedig herstel.


Back to Waterloo de ultieme Nederlandse ode aan Abba act met Brigitte Nijman en Laura Vlasblom

Laura Vlasblom (o.a. bekend uit de songfestival scene) en Brigitte Nijman (o.a. bekend uit de musical scene) zijn al vele jaren vriendinnen. Ze waren als jonge meisjes al enorme ABBA fans en zien ABBA als hun grote inspirator.

Laura en Brigitte hebben ooit de Nederlandse demo’s voor de musical Mamma Mia ingezongen in de studio, samen met Björn van Abba. Back to Waterloo brengt een ode aan de fantastische muziek van ABBA en bewijst dat de liedjes van ABBA, speciaal gemixt tot super eigentijdse versies, nog steeds ongekend goed zijn. Geniet mee van deze moderne ABBA-sound.

Abba act – Abba Tribute – Nederlandse Abba act – ode aan Abba

Foto credits: Roy Beusker