PRFCT5

PRFCT5

Op zoek naar de perfecte sfeermaker voor uw feest!? Dan hoeft u niet verder te zoeken: PRFCT5 tekent voor feelgood-muziek bij elke gelegenheid!

PRFCT5 is een relatief nieuwe naam in de muziekbranche, maar de band bestaat uit stuk voor stuk gelouterde muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. En niet alleen op het muzikale vlak….

Dit unieke ensemble raakt feilloos de juiste snaar: of het nu gaat om een intiem diner, een feestelijk jubileum of een swingend feest. Dankzij een breed repertoire, kunnen zij als geen ander een unieke ambiance creëren, avondvullend, niet in het minst door de hoge mate van flexibiliteit en creativiteit. Met PRFCT5 ontbreekt het de gasten dan ook aan niets, de klanken variëren van easy, latin jazz tot soft pop en blues, dit in combinatie met een geluidsniveau waarbij het ook nog prettig is om tijdens de muziek met elkaar te kunnen converseren. Comboleider Ronald Jas en zijn mede-muzikanten streven keer op keer naar maatwerk in perfectie.

Bezetting


– Zangeres: Jessica Koomen
– Gitarist: Ronald Jas
– Pianist: Paul van den Belt
– Bassist: Peter Kummer
– Drummer: Michael van Praag

 


Specificaties:
– PRFCT5 speelt avondvullend (aantal en lengte sets in overleg)
– Inclusief: eigen crew, geluid (A-set, geschikt tot circa 300 gasten, locatie afhankelijk), licht en backdrop
– Voor meer informatie klik hier en zie www.PRFCT5.nl

Met trots delen wij de preview van een live optreden van PRFCT5. Met de onderstaande linkjes verwijzen wij naar de compilaties van de showcase, live opgenomen in The Club van Event Center Aalsmeer.Quotes:
“Reeds meerdere malen hebben wij bij grote gezelschappen zoals o.a. Lucky Ajax en Stad Holland Zorgverzekeraar, het Combo PRFCT5 laten optreden, en altijd met veel succes! Zij zijn als één van de weinige orkesten in Nederland in staat om avondvullend, allround (achtergrond-) muziek ten gehore te brengen, op een uiterst plezierige manier.”
Theo van Duivenbode – voorzitter Lucky Ajax – tevens directeur Stad Holland Zorgverzekeraar

“Eén van de fijne dingen aan PRFCT 5 is hun stiptheid en flexibiliteit. En niet te vergeten de plezierige uitstraling. Een stijlvol allround combo dat we zeker vaker gaan inzetten!”
Grace Robinson, eigenaar van Grace Robinson Evenementen

“Kenniscafé Sport Live! kan niet zonder de heerlijke jazzy klanken van PRFCT5, het combo dat bij ons geboren is en daar de naam Café du Sport meekreeg. Ik ben zo blij dat ik deze muzikale mensen bij elkaar heb mogen brengen en dat ze nu ook buiten de events van Kenniscentrum Sport te horen zijn, onder een nieuwe naam. Bezoekers geven in de evaluaties altijd mooie cijfers voor de muzikale omlijsting van soms pittige thema’s uit de sport. En persoonlijk en professioneel ben ik heel gelukkig met de vriendschap en de inzet van Jessica, Ronald, Peter, Paul en Michael.
Jacqueline Kronenburg, Adviseur Communicatie & Public Affairs Kenniscentrum Sport


Zangeres Jessica Koomen volgde vanaf 1998 een opleiding aan het conservatorium in Utrecht. Na haar studie werd Jessica genomineerd voor de Anjerprijs van het Prins Bernardfonds en won ze de Rein Heij Jazz Award op het Rhine Town Jazz Festival. Jessica is niet alleen een veelzijdige zangeres, maar bovenal iemand die de kunst verstaat om tijdens haar optredens met haar bandgenoten een uitermate prettige sfeer te creëren. Bovendien zingt zij tijdens deze optredens ook zelfgeschreven repertoire waarin een hoge dosis ‘feel good’-groove duidelijk voelbaar is. Naast het feit dat zij zangles geeft op de Novae Popschool in Ede is Jessica ook in te huren voor zangworkshops.

Michael van Praag heeft naast zijn passie voor voetbal (hij was oud voorzitter van Ajax en is nog steeds enorm betrokken bij de ontwikkelingen in de internationale voetbalwereld) een welhaast nog grotere passie voor muziek. Zijn muzikale leven is begonnen met klassieke pianolessen. Maar andere instrumenten trokken hem al vanaf jonge leeftijd minstens zo sterk aan, met name slagwerk. In zijn studententijd werd Michael lid van de ‘Delftsche Studenten Dansharmonie’, een muziekgezelschap dat oude jazz en dixieland speelde. Aangezien de drumkruk al bezet was, werd Michael achter de piano gezet, alwaar hij zichzelf bekwaamde in de dixie stijl. Daarnaast speelde hij in dit ensemble, als dat zo uitkwam, ook op de sousafoon. Hoewel daarnaast ook nog jarenlang de vibrafoon lonkte, is Michael op de eerste plaats drummer. In de loop der jaren was hij als zodanig lid van diverse bands, zoals The four-o-four jazzmen plus three, The Green Onions en The Family Affair. Als Comboleider van PRFT5 is Michael helemaal op zijn plek en weet hij de overige bandleden te inspireren om tot grote muzikale hoogten te komen.

Bassist Peter Kummer leeft voor de muziek. Begonnen op het slagwerk, maakte hij al vrij jong de overstap naar de bas. De voornaamste aanleiding daarvoor was dat hij wilde toetreden tot de band van zijn vader – die daar achter de drums zat. Peter beheerst als bassist de meest uiteenlopende stijlen, van pop tot zydeco en van soul tot jazz. Met speels gemak, maar vooral ook met heel veel liefde, maakt hij deel uit van vier, vijf bands tegelijk. De laatste jaren horen daar o.m. de country/rockband Suzy & the Rangers bij, en het Paul van den Belt Quintet. Tot slot is Peter, opmerkelijk genoeg, een uiterst bekwaam reparateur van blaasinstrumenten en bouwt hij met gemak een gitaar of versterker.

Paul van den Belt, de pianist van PRFCT5, maakt al bijna zijn hele leven muziek. In zijn jeugd speelde hij vooral klassieke muziek en pop. Daarna is het hoofdaccent op jazz komen te liggen. In 2006 vormde Paul zijn eerste jazzcombo, het Sjarapova Kwintet, waarmee hij naast standards, ook eigen composities op de bühne bracht. Daarnaast speelde Paul in het Lower 48 Quintet uit Leiden en in het Residentie Jazz Quintet, dat meerdere malen de eer kreeg om in het Catshuis voor het kabinet te spelen. Van 2013 tot 2015 volgde Paul een jazz-opleiding aan de DJAM in Amsterdam. In diezelfde tijd richtte hij het Paul van den Belt Quintet op, waarmee hij tot op heden met grote toewijding werkt aan het vervolmaken van zelf gecomponeerd materiaal, dat uiteenloopt van bop tot pop en van funk tot soul jazz.


Gitarist Ronald Jas leerde het muziekvak al doende. Hij speelde in diverse soul-, fusion- en funkbandjes en maakte voor het eerst kennis met jazz door jamsessies met muzikanten van het conservatorium in Arnhem. Een improvisatiecursus bij het Koorenhuis in Den Haag volgde. Daarna speelde hij bij meerdere jazzformaties, waaronder Java Street, het Paul van den Belt Quintet en Café du Sport. Ronald maakte lang deel uit van de New Manhattan Big Band. Hij laat zich inspireren door gitaristen als Carlos Santana, Jan Akkerman en Pat Metheny.
Vanwege zijn passie voor musicals, trad hij in 2012 toe tot het orkest van het Utrechtse musicalgezelschap LIZ.