Lorrèn

Lorren old style jazz meets pop Zangeres Lorrèn, Lorrèns Goodiebar, Old-style jazz meets pop

In formatie duo, trio, kwartet (bezetting drum, bas, keyboard, gitaar of trombone) of Lorrèn als MC met DJ

 

 

 

 

Lorrèn brengt met haar muzikale Goodiebar de beste ingrediënten bij elkaar voor een fijne avond vol met liefde, gezelligheid en natuurlijk muziek. Een perfecte combinatie om in een jazzy setting te vertoeven, met als enige taak ontspannen luisteren naar de mix van old-style jazz en pop. Tijdens deze avonden speelt Lorrèn eigen materiaal en vooral jazz-covers.Lorren persfoto Lorrèn omarmt je met haar zang: haar muziek is een mengeling van artiesten als Amy Winehouse, Adele, Selah Sue, Corinne Bailey Rae maar ook Ella Fitzgerald. ‘Lorrèns Goodie Bar’ heeft als vaste standplaats Amsterdam gehad, op eerdere edities waren o.a. Paul van Kessel, Marle Thomson, Luna Mae en Mathilde Santing al te gast. Nu gaat Lorrèn samen met Sander de Bie op toetsen, Willem van der Krabben op drums en contrabassist Pierre Dunker door het hele land met hun muzikale goodiebar. Uitbreiding tevens mogelijk met gitaar of trombone.

Het duo wordt gevormd door Lorrèn met pianist. Het trio bestaat uit Lorrèn met pianist en contrabassist. Het kwartet is aangevuld met percussie. Samen weten ze op elk evenement en bij elke locatie een huiskamerconcertsfeer te creëren. Op het podium combineert de jonge zangeres moeiteloos old time jazz met hedendaagse pop en soul. Benieuwd naar hoe dat klinkt?

Link trio Lorrèns Goodiebar:                                           Link kwartet Lorrèns Goodiebar:

 
Op 31 maart 2017 verschijnt het nieuwe album Land of Possibilities van de 24-jarige zangeres Lorrèn. Op vrijdag 14 april 2017 presenteert Lorrèn samen met haar band Land of Possibilities in de SugarFactory in Amsterdam.

 

Na het uitbrengen van haar debuutalbum in 2015 is Lorrèn aan een stuk door het land doorgegaan met haar band om het album live te spelen. Met haar nieuwe album heeft ze alle touwtjes in handen genomen en heeft ze alle liedjes dit keer niet alleen zelf geschreven, maar ook zelf geproduceerd: ”Na mijn album Shades of Blue ben ik gaan zitten met verschillende songwriters. Hierdoor kreeg ik nieuwe inspiratie en ideeën. Met dit album wilde ik meer mijn jazz en soul kant laten zien. Het is natuurlijk nog steeds pop, maar met een iets bredere ondertoon.”

De titel van de plaat kwam als vanzelf tot stand: “Na het schrijven van Land of Possibilities voelde ik meteen wat. Dat nummer raakte me diep en klopte precies wat ik op dat moment wilde zeggen. Ik geloof dat als je diep vanbinnen kijkt en in je zelf blijft geloven er altijd nieuwe mogelijkheden ontstaan. In landschappen heb je pieken en dalen, hoge tempo’s en lage tempo’s, jazz en pop. Als ik zelf naar muziek luister denk ik nooit aan het genre maar meer aan het gevoel dat erachter zit. We leven in een hokjes cultuur, je moet of pop zijn of jazz. In dat opzicht trek ik mijn eigen plan, op mijn muziek kan je geen stempel drukken, hoe graag mensen dat ook willen. Vaak krijg ik te horen dat ik te jazzy ben en in de jazz-scene ben ik dan weer te poppy. Dan denk ik: wat maakt dat eigenlijk uit?”
Dit is ook de boodschap in haar nieuwe single Who Do You Tnink You Are: “Het liedje is een antwoord op verschillende vragen. Hoe wil ik mezelf vertegenwoordigen en hoe blijf ik dicht bij mezelf? Als ik het nummer opzet krijg ik een gevoel van opstaan en doorgaan. Let’s go!”
Speciale gasten op het album zijn percussionist Martin Verdonk, zanger/songwriter Ruben Hein en duetpartner Quinten Huigen: “Al deze samenwerkingen zijn heel natuurlijk ontstaan, zonder druk en zonder voor afgesproken plan. Daardoor ontstaan de beste en mooiste dingen denk ik.”
Live:
14 april: Sugarfactory albumpresentatie
16 april: De Taverne – Bergen
20 april: ‘t Nonnetje – Amersfoort
21 april: Patronaat – Haarlem
27 april: De Toonzaal – Den Bosch
29 april: ‘T Podium – Hilvarenbeek
6 mei: Stathe –  Utrecht
18 mei – Festival Proefmei –  Bergen Op Zoom

De nieuwe nummers zijn te omschrijven als jazz met een pop-vibe.
“Veel mensen denken bij jazz al snel aan ingewikkeld gemusiceer, waar je zittend naar luistert. Terwijl jazz ook luchtig kan zijn. De muziek van mijn nieuwe album heeft overwegend een popstructuur, met mijn stem geef ik er een jazz-twist aan”.

“Dit meisje is de belofte van 2015!” – Leo Blokhuis over Lorrèn
Lorrèn is de trots van Nederland!” – Giel Beelen over Lorrèn
“Het wachten op de nieuwe Adele cd is nu ineens een stuk minder moeilijk geworden!” – Cultuurpodium.nl
“What a musical talent, great stage presence and what a voice!” – Quote van jazz sensatie Jarrod Lawson
“Met deze CD bewijst de jonge zangeres dat ze meetelt in de muziekwereld” – De Telegraaf
“De 23-jarige zangeres laat zich inspireren door onder anderen Adele, Amy Winehouse en Ella Fitzgerald. Fijn dat Lorrèn nog geen definitieve keuze heeft gemaakt, want het levert een prettige afwisseling van soul, jazz en pop op”
 – De Telegraaf
“Dit droomdebuut verdient alle aandacht, tot ver buiten onze landsgrenzen!” – OOR

Voor boekingen van Lorrèn kunt u uiteraard terecht bij The Agency

zangeres Lorrènzangeres Lorrènzangeres Lorrèn triozangeres Lorrèn

Showreel 2015:

Compilatie Lorrèn album release ‘Shades of Blue’ in North Sea Jazz Club:

DWDD fragment 1 en 2 uitzending 6 oktober 2015.

Zangeres Lorrèn als MC met DJ

Al op jonge leeftijd heeft Lorrèn het muziekvirus te pakken. Door haar deelname aan het Junior Songfestival weet de zangeres waar ze thuishoort… op het podium! Door keihard te werken deelde ze al samen met Ntjam Rosie, Ruben Hein, Sabrina Starke en Al di Meola het podium. Ook deed ze veel podium ervaring op in de afgelopen jaren als MC. Samen met DJ’s deed ze dit vooral bij ‘Wicked Jazz Sounds’. Bij ‘The Sugarfactory’, de ‘North Sea Jazz Club’, ‘Jazz Festival Delft’ en de ‘Amsterdam ArenA’ is ze mede daardoor een graag geziene gast geworden: “Wat ik zo leuk vind aan de samenwerking met DJ’s als MC is dat ik lekker mag doen wat ik wil, dat is nou echt freestylen. Van te voren weet ik nooit wat ik precies ga doen, ik laat me helemaal meenemen door de vibe van het publiek, de muziek en natuurlijk ook klik die ik heb met andere muzikanten.”

En hoe klinkt dat? Zo dus:

 

Optioneel: Lorrèn avondvullend, eerst met duo of trio en aansluitend in een spetterende afterparty met DJ en Lorrèn als MC.

Klik hier voor haar website.