Aerial Circus Acts | luchtacrobatiek

Luchtacrobatiek – aerial acts – tissue act – doeken act – ringen act – touw act, etc.

Evgeniya Kalugina a.k.a. Aerial Eniya volgde een opleiding tot (klassiek) danseres, ze was enkele seizoenen verbonden aan de dinnershows in Studio 21 in Hilversum en ze volgde de hbo-opleiding “Circus Arts” aan de Codarts Academie Rotterdam. Deze opleiding richt zich op het moderne circus, zoals het Cirque du Soleil.  In juni 2010 slaagde zij met een hoofd act in aerial straps. De voor deze act benodigde speciale technieken ontwikkelde zij gedurende haar 4-jarige studie onder begeleiding van Yury Strulkov van het Moscow Circus en de Bulgaar Emil Angelov. Hiermee is zij een van de weinige vrouwen in de wereld die een straps-act kunnen uitvoeren.

Sinds september 2011 deelt Evgeniya haar kennis en ervaring met de jonge, getalenteerde studenten van de RCA Codarts Hogeschool voor de Kunsten.

Op deze school kwam zij tot de conclusie dat er behoefte is aan training op het gebied van luchtacrobatiek. Daartoe richtte zij de Aerial Circus Arts school op, waar kinderen en jonge volwassenen zich kunnen specialiseren in de technieken van deze tak van acrobatiek.

Onder haar leiding treden enkele getalenteerde (lucht)acrobaten op bij evenementen in het land. Aerial Circus Arts organiseert tevens workshops en summerschools.

De lucht acrobatische acts van Aerial Circus Arts zijn geschikt voor speciale events, feesten, conventies of gala’s. Ook kunnen opdrachtgevers in overleg maatwerk acts aanvragen, waarbij de muziek, kostuums en het thema wordt aangepast aan de behoefte.

Aerial Silks is een circusact waarbij de artiest ongekend flexibele, acrobatische toeren uitvoert, hangend aan twee stroken gemaakt van een speciale stof. De artiest klimt gemiddeld 7 tot 10 meter omhoog en voert met deze stroken een spectaculaire act uit, waarbij geen veiligheidslijn wordt gebruikt. Het gebruik van deze lijn zou een extra gevaar opleveren bij deze vorm van acrobatiek.

Naast de Aerial Silks kan men ook kiezen voor de hoepel (hoop/Lyra), verticaal touw (rope), straps en statische trapeze. De optredens kunnen onder muzikale begeleiding van live zang / muziek op cd plaatsvinden.