Saxofoniste Susanne Alt

Saxofoniste Susanne Alt leerde al op zeer jonge leeftijd van haar ouders, beiden muziekdocent, piano en gitaar spelen. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met haar grote liefde: de saxofoon. In haar jeugd won ze diverse prijzen, waaronder de prestigieuze “International Siemens Award For Young Jazz Talent” in 1996. Na diverse studies in Nederland (Conservatorium van Amsterdam) en Duitsland (Universität der Künste in Berlijn) en heel veel live concerten, werd ze in 2004 beloond met een finaleplaats in de “Dutch Jazz Competition”. Behalve met haar eigen band speelt Susanne ook regelmatig met DJ’s (o.a. Wicked Jazz Sounds, DJ Maestro, Roog). Naar aanleiding van de samenwerking met Fred Wesley op Susanne’s album “On Track” (2009) tourde ze met Fred Wesley & The New J.B.’s in Nederland en Frankrijk. Ook was Susanne meerdere keren te gast op het podium bij George Clinton & Parliament Funkadelic.

Eerder verschenen de albums ‘Nocturne’ (2004), ‘Delight’ (2007), ‘On Track’ (2009), live-album ‘Live at Bimhuis’ (2011) en ‘How to kiss’ (2012). In 2016 verscheen het nieuwe album ‘Saxify’. In het najaar van 2016 begon Susanne met het uitbrengen van remixes (o.a. van DJ Spinna, DJ Maestro en Opolopo). Haar video’s op Youtube zijn inmiddels meer dan 800.000 keer bekeken.

Saxofoniste Susanne Alt boeken bij The Agency in een perfecte combinatie met DJ Nathalie aka DJ Eno-C and female friends, optioneel aan te vullen met percussioniste en MC.

Klik hier YouTube