Violiste, DJ, producer.

Naast haar opleidingen aan het Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten, heeft ze 8 jaar werkervaring als radio DJ/presentator. Dat samen zorgt ervoor dat ze moeiteloos schakelt tussen verschillende stijlen en genres: van Klassieke naar Elektronische muziek, en alles daartussenin.

Ze gebruikt de kennis van een klassiek opgeleide muzikant en combineert haar DJ sets met elektrische viool improvisatie. Als violiste speelt ze ook veel met andere DJ’s, of het nou om House, Techno, Drum and Bass of Dubstep sets gaat. Haar veelzijdigheid en muziekkennis maken dat Katya een veelgevraagde studiomuzikant en co-producer is.

Naast toeren binnen en buiten Europa, speelt ze in zowel kleine underground clubs als op grote festivals als Extrema Outdoor op haar thuisgrond.

Onder de projecten waaraan Katya als violist, componist en producer heeft gewerkt zijn de film ‘De Hel van ’63’, Leon van der Zanden’s cabaretvoorstelling ‘Vruchtvlees’ (muziek en audio editing) en de met meerdere prijzen bekroonde TV documentaire ‘De Regenmakers’ van de VPRO. In mei 2017 deelt ze het podium met Armin van Buuren in de opening van de concerten ‘The Best of Armin Only’.