Solo saxofonist Willem Hellbreker

Solo saxofonist Willem Hellbreker is een muzikaal talent met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland, waar hij optreedt op bekende festivals en concerten. Hij heeft inmiddels 5 cd’s met eigen werk uitgebracht. Ook bij  bedrijfs- en privéfeesten is hij een veel gevraagd artiest. Het warme geluid van zijn tenorsaxofoon zorgt voor sfeer en stijl bij een receptie, opening, diner of als toevoeging aan een jazzy DJ.

Willem’s spel wordt geprezen om zijn persoonlijke geluid en sterke composities. Het repertoire van Willem Hellbreker is bijzonder gevarieerd: van jazz en bossa nova tot lounge muziek.

Willem studeerde saxofoon lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde tevens een opleiding aan het beroemde Berklee College of Music in Boston, USA.  Tijdens een tournee door Amerika, trad  hij onder meer op met Bob Brookmeyer en speelde hij in de beroemde Village Vanguard in New York.  Hij speelde met zijn kwartet op het North Sea Jazz Festival en ging met de Glenn Miller Bigband op tournee door Rusland. Tevens trad hij op als begeleider van Stevie Wonder, samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Willem Hellbreker heeft diverse prestigieuze onderscheidingen in de muziek op zijn naam staan. Hij is met regelmaat te horen bij de Concertzender, radio 1 en 2  en Jazz op vier.

Specs:

  • Willem Hellbreker heeft voor zijn solo optredens een kleine versterking tot zijn beschikking geschikt voor optredens tot circa 150 gasten en speelt live op zijn muziek, waarop meerdere instrumenten hoorbaar zijn.
  • Speeltijden in onderling overleg, basis is 2 x 50 minuten binnen 2,5 uur.
  • Uitbreiding met een pianist(e) is op aanvraag mogelijk.

Filmpje 1 Willem Hellbreker met eigen kwartet, stijl Bossa nova:

Filmpje 2 Willem Hellbreker met eigen kwartet, stijl funky:

Filmpje 3 Willem Hellbreker met eigen kwartet, stijl jazz:

website Willem Hellbreker