Slagwerkgroep Slagerij van Kampen

Slagerij van Kampen (de “godfather“ onder de slagwerkgroepen) is de origineelste band van Nederland. Als echte pioniers begonnen de leden van deze groep (twee vrouwen, twee mannen, sinds 1998 uitgebreid met een extra man) in 1982 met het produceren van popmuziek, louter en alleen op slagwerk gespeeld en ontwikkelde een unieke, geheel eigen stijl.

Naast een optreden met de volledige theatersetting is, speciaal voor evenementen, de groep met een uiterst compacte set flexibel inzetbaar. Opbouwtijd hebben ze hierbij niet nodig, en met een letterlijk oprijdbare backline is het inzetten van Slagerij van Kampen makkelijker dan ooit!

Slagerij van Kampen is in negenentwintig jaar uitgegroeid tot een internationaal succes: overal uitverkochte concerten, een Edison, 1 DVD, 9 cd’s, waaronder één gouden CD zijn enkele hoogtepunten uit het rijtje van vele wapenfeiten die de afgelopen jaren voorbijkwamen. Een opmerkelijk succes voor het, eigenzinnige muzikale karakter, dat buiten het reguliere pop-circuit met al zijn media-hypes, toch het grote publiek wist te bereiken en, niet onbelangrijk, die aandacht wist vast te houden en uit te bouwen.

Als allereerste slagwerkgroep ter wereld beschikt Slagerij van Kampen over drums die oplichten op het moment dat de bandleden erop spelen! Dat levert in deze show een geweldig visueel beeld op, een prachtig lichtspel, indrukwekkend mooi en toch zuinig door het gebruik van LEDverlichting.

Zag u de groep al eens optreden, dan zal dit een feest van herkenning zijn.

Had u nog nooit de gelegenheid om deze overdonderende drummersgroep te ervaren, dan is hier uw kans.

In 1982 wordt Slagerij van Kampen opgericht door Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk, die tot op heden nog steeds de muziek voor de band schrijven en de artistiek leiders zijn. Door hun voorliefde voor drums en etnische muziek starten zij een rockband die alleen bestaat uit drums. Het is niet de bedoeling om moeilijke, virtuoze nummers uit te voeren, maar met eerlijke rockmuziek de energie van de drums over te brengen op het publiek.

Hun etnisch getinte, originele composities worden aanvankelijk uitgevoerd door twee mannelijke en twee vrouwelijke slagwerkers die bij allerlei gelegenheden optreden. Ze ontwikkelen daarbij een geheel eigen en unieke stijl van synchroon drummen met vele variaties. Dit typische “Van Kampen” – geluid is onder andere terug te vinden op meer dan 10 albums en bij hun spectaculaire concerten in clubs, theaters en festivals. Hun succes stijgt naar grote hoogte, waarbij Slagerij van Kampen vandaag de dag wordt gezien als grondlegger van vele percussiegroepen over de hele wereld.

In de loop der tijd wordt een vijfde bandlid, een multi-instrumentalist, toegevoegd aan de band. Deze is een mooie aanvulling op alle percussie, die uiteraard wel de basis blijft vormen van alle composities, die door de nieuwe toevoeging nog spectaculairder wordt.

De waardering voor Slagerij van Kampen komt o.a. tot uiting in een gouden cd, een Edison award, vele tv optredens en een live optreden voor Nelson Mandela.

De huidige bezetting is: Boudine van Slobbe, Clara de Mik, Johan Boere, Gijsbert Zwart en Robin van Vliet.

Drum rules! Deze explosie van energie moet je gezien hebben!

Promo link: