Themafeest organiseren

Hoe gekker hoe beter…het themafeest

Een gewoon feest is op zich al leuk, maar een feest met een thema maakt het uniek. Er zijn vele soorten thema’s die geschikt zijn om een waanzinnig feest te organiseren. Een 1001 nacht thema met een Oosters tintje waarbij buikdansers een spetterende show geven maken het al snel een onvergetelijk feest. Je kunt ook kiezen voor een jaren 70/80 discofeest waarbij alle gasten verkleed dienen te komen. Om mensen nog een aandenken mee te geven, laat een fotograaf foto’s maken van de avond. Dat wordt nog lachen na het feest.

Leuk zo’n themafeest, maar wat kost het?

Het leuke aan het organiseren van een themafeest is dat je met weinig middelen al een leuk feest kunt geven. Decoratiemateriaal is tegen een lage prijs te koop bij de meeste budgetwinkels. Ook hoef je niet perse catering te laten komen als je niet meer dan vijftig mensen verwacht. Zelf hapjes maken en wat versnaperingen kopen is dan een goede manier om de kosten te drukken. Wil je niet zelf de hele avond de gastheer of gastvrouw uithangen? Laat mensen dan zelf drinken pakken. Gebruik een lange tafel met een leuk kleedje waar je de drank en bekers neer zet.

Je gasten vinden het helemaal niet erg om een pak te moeten huren voor een themafeest. Ten slotte hebben zij ook een leuke avond in het verschiet. Het regelen van goede muziek voor het feest hoeft niet duur te zijn. Een artiest boeken goedkoop kan door te zoeken op internet. Vergelijk de diverse prijzen van artiestenbureaus. Of je nu een discofeest geeft of een 1001 nacht thema hanteert, in elk genre is wel een goede artiest te vinden. Mocht je geen behoefte hebben aan een zanger of zangeres dan is het boeken van een DJ een uitkomst.